Jolanda Nieuwstraten

Reiki agenda Jolanda

Mijn geschiedenis met Reiki

Mijn naam is Jolanda Nieuwstraten, geboren in 1959. Al sinds jaren ben ik buitengewoon geinteresseerd in complementaire gezondheidszorg, intuitieve groei en ontwikkeling. Ik heb 16 jaar als doktersassistente bij verschillende huisartsen en specialisten gewerkt en zag de kunde en ontoereikendheid van de reguliere geneeskunde.

De eenvoud van Reiki

Mijn ideaal is samenwerking tussen reguliere en aanvullende geneeswijzen in wederzijds respect. Ik heb vertrouwen dat wij hier naartoe ontwikkelen. Ik kwam in contact met Reiki in 1993 door Ton Driessen, een door Phyllis Furumoto ingewijde Reikimaster. Het was heel bijzonder om een krachtig gevoel van thuis komen te ervaren. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mezelf, in mijn lichaam. Na een jaar wilde ik verder want Reiki was voor mij een dagelijks ritueel geworden en heb ik een Reiki 2e graad cursus gedaan bij Yvonne Oosterholt. Een bewustwordingsproces volgde, naar de grenzen en mogelijkheden met Reiki.

Mijn opleiding tot Reiki Master

Toen Yvonne naar Groningen verhuisde heb ik weekenden thuis georganiseerd voor haar en langzaam begreep ik dat ik allang in opleiding was voor het masterschap. Het duurde even voordat ik echt de verantwoording durfde te nemen om Reikimaster te kunnen worden echter m'n hart was allang verkocht. In juli 1997 ben ik ingewijd in Reiki in de vorm van Usui Shiki Ryoho.

Helen met universele liefde

Onszelf helen is de belangrijkste stap in het helen van al wat leeft op deze aarde. Bezig zijn met dat proces straalt positief naar anderen uit en zo werkt het als een sneeuwbal door, de universele liefde, die Reiki is. Zo ga ik vol vertrouwen verder op deze weg.